Miten taistella ääntä vastaan, joka väittää ettet ole tarpeeksi?

Meillä kaikilla on välillä surkeita päiviä ja hetkiä, kun tuntuu ettei mikään riitä eikä onnistu. Näinä hetkinä jostain voi virrata ääni, joka sanoo sinulle, ettet sinä ole tarpeeksi. Ettet osaa mitään. Et tule onnistumaan missään. Jossain vaiheessa näihin ajatuksiin voi alkaa uskomaan itsekin ja on sitä mieltä, ettei itsestä voi tulla mitään.

Omaa sydäntään ja tunteita on hyvä kuunnella. Se on yksi tärkeimmistä asioista omannäköisessä elämässä ja päätöksiä tehdessä. Jos ääni sisälläsi toruu sinua ja sanoo, sinulle ettet ole tarpeeksi, se voi vaikuttaa esim. siihen, miten seuraat unelmiasi.

Tätä sisäistä ääntä, joka sanoo, ettet riitä, sinun ei tarvitse kuunnella ja uskoa. Se ei ole nimittäin totuus ollenkaan. Sinä olet varmasti upea ihminen, jolla on paljon annettava itselleen sekä maailmalle. Tiedän, että sen uskominen on välillä haastavaa, kun jostain tulee ääni, joka väittää sinulle, ettet ole tarpeeksi.

Tätä ääntä vastaan voi taistella. Voit alkaa uskomaan itseesi enemmän. Kerron sinulle, miten voit taistella tätä ääntä vastaan, mutta se ei ole helppoa. Se vaatii toistoja ja toistoja sekä kärsivällisyyttä. Minä itsekin olen tarvinnut ja tarvitsen edelleen toistoja ja toistoja sekä kärsivällisyyttä tämän asian kanssa.

Sinun läheisesi kuten ystäväsi tai sisaruksesi voivat olla hyvää juttu seuraa. Ajatuksesi voisivat helpottua, jos puhut asiasta jonkun kanssa, johon voit luottaa. On helpottavaa ja kivaa saada tukea omiin ajatuksiin.

Kehu itseäsi.

Positiivisen asian huomaaminen. Pienikin viesti ystävältä tai ystävän tapaaminen näyttää esimerkiksi minulle, että kaverini ja ystäväni välittävät minusta, vaikka me emme olisi nähneet muutamaan viikkoon. Silloin epäilykset siitä, että olisin huono ystävä, häviää koska tiedän, että minusta välitetään yhä. Sinussa on varmasti ihania ja positiivisia asioita.

Positiiviset kokemukset. Havahduin kerran siihen, ettei yhden kurssin numerolla ole oikeasti merkitystä, varsinkaan isossa mittakaavassa. Nyt ymmärrän enemmän asioista mistä uutisissa puhutaan viime yhteiskuntaopin kurssin jälkeen, vaikka kokeesta sain epätoivotun numeron.

Kehu itseäsi, koska tiedän, että sinusta löytyy hyvää. Voit myös tehdä asioita toisin mitä se ääni sanoo, jos haluat. Esim. voit laittaa tänään ystävälle snäppiä tai viestiä. Yhdestä kerrasta ja pienestä on hyvä aloittaa. Kokeile puhua moittivaa ääntä vastaan. Sano joku kerta äänelle ”Minä olen hyvä näin.” ”Ei yksi numero maailmaa kaada.” Sitten vaan toistoja, toistoja ja toistoja.

Yksi suosikkijutuistani, mitä teen joka päivä on se, että sanon itselleni, että olen hyvä juuri näin. Kun olen toistanut sitä useita kertoja alan jopa uskoa siihen.

Aloitus on haastavaa, mutta tiedän, että sinä pystyt siihen. En tiedä poistuvatko nuo äänet, mutta tärkeintä on, että saat lisää voimaa ja jossain vaiheessa jopa uskot siihen. Sinä nimittäin ansaitset sen. Ansaitset hyvän elämän (mitä ikinä se sinulle tarkoittaakaan) ja iloa.🤍

Jätä kommentti